Каталог на повърхностите


Твърди шишарки

Модул "Твърди шишарки" - повърхността на модула е покрита с големи масажни елементи, които възможно най-много наподобяват горска шишарка.

Умерено твърдата, нееластична повърхност на шишарките и големите разлики във височината на елементите на постелката допринасят за лечението и предотвратяването на плоски стъпала чрез стимулиране на плантарните мускули, осигуряват дълбока акупресура на плантарната повърхност.

Въздействие – силен ефект.

Повърхност – твърда, нееластична.

Цветове – червен, зелен, жълт, виолетов.

Меки шишарки

Модул "Меки шишарки" - масажните елементи на повърхността на модула са възможно най-близки до горска шишарка.

Меката пружинираща повърхност, заедно с редуваща се височина на елементите подобрява кръвообращението в стъпалото и долните крайници, осигурява деликатен масаж на цялата плантарна повърхност и спомага за предотвратяване и коригиране на варусно и валгусно стъпало.

Въздействие – лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – червен, зелен, жълт, виолетов.

Твърди Таралежи

Модул "Твърди таралежи" - повърхността на модула се състои от девет малки полукълба, покрити с иглички. Благодарение на този релеф се упражнява точково въздействие върху стъпалото.

Повърхността на модула е проектирана да постигне релаксиращ ефект след тежък ден или интензивни физически натоварвания. Идеално се комбинира с модула Меки таралежи.

Въздействие - силен ефект.

Повърхност – сравнително твърда, нееластична.

Цветове – син, червен, жълт, зелен, виолетов.

Меки Таралежи

Модул "Меки таралежи" - повърхността на модула е покрита с иглички, разположени на девет полукълба.

Постелката е предназначена за релаксиращ масаж на краката на деца и възрастни.

Терапевтичният ефект се постига благодарение на ефекта на стилизирани игли върху повърхността на кожата в съответствие с принципите на акупунктурата и акупресурата.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – сравнително мека, еластична.

Цветове – червено, жълто, виолетово, зелено.

Твърди Кактуси

Модул "Твърди кактуси" - повърхността на модула е покрита с твърди иглички с различна височина и размери.

Постелката е идеална за масажиране на плантарната повърхност за предотвратяване и лечение на плоско стъпало, развиване на тактилни усещания, укрепване на нервната система и облекчаване на умората и подуването при деца и възрастни.

Въздействие – силен ефект.

Повърхност – сравнително твърда, нееластична.

Цветове – червено, жълто, тюркоазено, зелено, виолетово.

Меки Кактуси

Модул "Меки кактуси" - повърхността на модула е покрита с меки иглички с различна височина и размери, което позволява да се масажират стъпалата с различна интензивност.

Масажната подложка осигурява много нежен масаж - препоръчва се за тези, които имат много чувствителна кожа или по време на рехабилитация за предотвратяване на статична и венозна недостатъчност на долните крайници.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – червено, жълто, зелено, виолетово.

Твърди Морски камъчета

Модул "Твърди морски камъчета" - повърхността на постелката се състои от камъни с различен диаметър и височина, покрити с малки пъпки.

Твърдата повърхност на модула въздейства върху цялата повърхност на стъпалото, подобрява кръвообращението в стъпалото и долните крайници, спомага за предотвратяване и лечение на плоско стъпало и укрепва мускулите на краката.

Въздействие - силен ефект.

Повърхност – сравнително твърда, еластична.

Цветове – червено, жълто, лилаво, зелено.

Меки Морски камъчета

Модул "Меки Морски камъчета" - повърхността на постелката се състои от меки кухи камъни с различни размери, покрити с малки пъпки.

Релефът на постелката действа върху всички рецептори на стъпалото.

Пружиниращата повърхност с фино точково въздействие повишава имунитета, като влияе върху рефлексогенните зони на стъпалото и подобрява кръвообращението в стъпалото и долните крайници.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – червено, виолетово, жълто, зелено.

Твърда трева

Модул "Твърда трева" - повърхността на модула симулира трева на хълм.

Уникалният релеф на модула с полусферично повдигане в центъра е специално проектирана за предотвратяване и коригиране на валгусно състояние на стъпалата, както и за извършване масаж на стъпалото в надлъжна и напречна посока.

Работната повърхност идеално повтаря свода на здраво стъпало.

Въздействие - силен ефект.

Повърхност – твърда, нееластична.

Цветове – червено, жълто, зелено, лилаво.

Мека трева

Модул "Мека трева" - повърхността на модула симулира млада трева на поляна.

Тревичките, изработени от мек материал, оказват акуратно стимулиращо въздействие върху акупунктурните точки на стъпалото.

Модулът със сферично повдигане в центъра развива координация и баланс, при ходене върху ограничена и неравна повърхност.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – ярко зелено.

Бодилчета

Модул "Бодилчета" - повърхността на модула е покрита с шипове, подредени в кръг, и постепенно увеличаващи се на височина от ръба на постелката до центъра.

Релефът на постелката наподобява полукълбо и позволява масажиране на краката с различна степен на интензивност.

Модулът е насочен към предотвратяване и коригиране на валгусно състояние на стъпалата, формиране на поддържащия апарат при поддържане на равновесие.

Въздействие - силен ефект.

Повърхност – твърда, нееластична.

Цветове – червено, виолетово, жълто, зелено.

Камъчета

Модул "Камъчета" - повърхността на модула е покрита със сравнително твърди гладки камъчета, някои от които имитират изпъкнали следи от детски крачета.

Приятната пружинираща повърхност с големи масажни елементи е предназначена да стимулира дълбоко плантарна повърхност, да подобри кръвообращението в стъпалото и долните крайници и да разтегне задната страна на подбедрицата.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – син.

Мека Пеперуда

Модул "Пеперуда" - повърхността на модула съчетава мека трева по периметъра и кухи издатини и шипове, от които е нарисувана пеперуда.

Деликатната стимулация на стъпалото с различни масажни елементи подобрява кръвообращението на долните крайници, укрепва мускулно-лигаментния апарат на стъпалото и предотвратява плоско стъпало при деца, които тепърва започват да ходят.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – розово.

Меки Слънчогледи

Модул "Слънчогледи" - повърхността на модула е комбинация от меки треви по периметъра на постелката и шарка под формата на слънчоглед от трънчета, постепенно издигащи се в посока центъра.

Леко сферичното издигане в центъра на модула спомага за трениране на мускулите на стъпалото и подбедрицата и за развитието на координация и баланс.

Фигурата в центъра, направена от шипове с различна височина, има допълнителен стимулиращ ефект върху акупунктурните точки на стъпалото.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – жълт.

Морско дъно

Модул "Морско дъно" - повърхността на модула се състои от триизмерни изображения на морски обитатели: миди, морски кончета, морски звезди, корали.

Разнообразието от форми и самият релеф на масажните елементи, както и големите разлики между тях допринасят за предотвратяване и коригиране на варусно и валгусно стъпало, допълнително тренират мускулите на долната част на крака и подобряват кръвообращението на глезенната става.

Въздействие - средно твърд, нееластичен.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – оранжев.

Морски риф

Модул "Морски риф" - повърхността на модула се състои от меки масажни елементи: кръгли и оребрени корали, както и морски водорасли от шипчета.

Постелката влияе прецизно върху рефлексогенните точки на стъпалото, подобрява кръвообращението и спомага за формирането на опорния апарат, като същевременно поддържа баланса.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – рубин.

Океан

Модул "Океан" - повърхността на модула се състои от масажни елементи, които идеално имитират жителите на океанските дълбини, за да помогнат напълно да се потопите в атмосферата на подводния свят.

Разнообразието от масажни елементи допринася не само за отличната тренировка и укрепване на мускулите на стъпалото и подбедрицата, за развитието на координация и баланс, но и за развитието на фината моторика.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – тюркоаз.

Морски вълни

Модул "Морски вълни" - повърхността на модула симулира малки вълни с гребени от пяна.

Оребрената пружинираща повърхност на всяка вълна стимулира плантарните мускули, спомага за предотвратяване и лечение на плоско стъпало и развива вестибуларния апарат, при ходене по ограничена повърхност.

Въздействие - лек ефект.

Повърхност – мека, еластична.

Цветове – син.